KETAMINE . KETAMINE . KETAMINE .

Ketamine = also known as

Special K

Ket

Vitamine K

Keta

Wat is het?

Het is een verdovingsmiddel dat gebruikt wordt bij kortdurende, pijnlijke chirurgische ingrepen, in brandwondencentra bij het verband wisselen en door dierenartsen. Ketamine als verdovingsmiddel staat bekend onder de naam 'Ketalar'.

Sinds de jaren negentig is ketamine als drug opgedoken in het uitgaansmilieu. Daar staat het bekend onder de naam Keta, 'Special K', 'Vitamin K' of 'ket'.

Legale ketamine (het medicijn) komt voor in vloeibare vorm en wordt geïnjecteerd. Illegale ketamine bestaat in tablet- of poedervorm, het wordt dan geslikt of gesnoven.

Wat doet het?

Ketamine is een verdovende stof met het effect van een dissociatief tripmiddel. Dat wil zeggen dat bij gebruik een scheiding tussen geest en lichaam wordt ervaren. De effecten hangen sterk af van de dosis, persoonlijke eigenschappen, je emotionele toestand en de omgeving waarin wordt gebruikt. Wanneer ketamine wordt gesnoven duren de effecten ongeveer een uur.

In milde dosissen veroorzaakt ketamine een dromerige, zweverige roes. Bij hogere dosissen komen de dissociatieve effecten meer naar voren. Er kunnen hallucinaties zijn en een ander gevoel van tijd en ruimte. Het vraagt daarbij ook moeite om te bewegen. Sommigen spreken van een bijna-dood-ervaring oftewel K-hole genoemd. Tijdens deze trip heeft men het gevoel het lichaam te verlaten.

Hoe veilig gebruiken?

Ketamine is moeilijk te doseren. Begin daarom met een kleine dosis. Als je het middel snuift heb je hier slechts een klein lijntje van nodig, kleiner dan speed of coke. Iemand die regelmatig keta gebruikt zal een grotere dosis nemen door gewenning. Bepaal dus zelf je dosering.

Het gebruik van ketamine kan je gevoelens versterken. Wanneer je je niet goed in je vel voelt kan dit een ongunstige ervaring veroorzaken of zelfs een bad trip. Kies daarom voor een veilige omgeving waar je je goed voelt met zo weinig mogelijk storende omgevingsprikkels (fel licht, luide muziek, veel mensen, …).

Gebruik niet onmiddellijk na het eten, zo voorkom je misselijkheid. Drink voldoende water tijdens en na gebruik om schade aan je nieren, urinewegen en je blaas te voorkomen. Ga naar een arts indien je pijn voelt aan blaas, nieren en of urinewegen.

Combineer ketamine niet met andere drugs. De combinatie van verschillende drugs is onvoorspelbaar en het effect kan veel zwaarder uitvallen dan je zou verwachten van de dosissen van de individuele middelen. Combineer ketamine zeker niet met verdovende middelen als alcohol en GHB. Deze onderdrukken je ademhaling, waardoor je bewusteloos kan geraken.

een probleem of hulp nodig?
Neem ook eens een kijkje op deze partnerwebsite.

Volledig gescreend en approved door Chemmen!

Need some tips and tricks for more self control?
lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen