GHB . GBL . GHB . GBL . GHB . GBL .

GHB/GBL = also known as

"G"

vloeibare

vloeibare XTC

Wat is het?

GHB en GBL zijn een kleur- en geurloze vloeistof met een lichte zoutsmaak.

GHB staat voor gammahydroxyboterzuur, GBL staat voor gammabutyrolacton.
GBL wordt in het lichaam omgezet in GHB. De effecten van GBL en GHB lijken sterk op elkaar, maar GBL is sterker dan GHB en dus nog moeilijker te doseren.

 

Door GBL te laten reageren met natronloog (= oplossing van natriumhydroxide (NaOH) in water, vooral gebruikt als middel om iets schoon te maken) ontstaat GHB. Als de GHB goed gemaakt is, zijn alle natronloog en GBL een reactie met elkaar aangegaan. De stoffen zijn dan afzonderlijk niet meer in de GHB terug te vinden. GBL wordt ook wel als stickerverwijderaar gebruikt en natronloog als gootsteenontstopper. Dat klinkt heel naar maar als de twee gereageerd zijn is er dus alleen maar GHB over. De risico’s zijn dan heel anders dan als de losse stoffen worden ingenomen.

Wat doet het?

Omwille van de benaming 'vloeibare XTC' denken velen dat het een oppeppende werking heeft. Echter is HGB een verdovende drug. GHB heeft de reputatie van een verkrachtingsdrug te zijn.

Het is moeilijk om GHB te doseren waardoor de effecten heel verschillend zijn bij minimaal verschillende doses. De effecten verschillen ook sterk van persoon tot persoon. Je lichaamsgewicht en je persoonlijke gevoeligheid spelen mee.

Bij een lage dosis raakt men in een roes. Men voelt zich vrolijk, kalm en ontspannen. Angsten en remmingen verdwijnen, men wordt praterig en raakt opgewonden.

GHB dankt zijn populariteit deels aan het feit dat na gebruik geen kater volgt.

Hoe veilig gebruiken?

Begin met hele kleine dosis. Indien deze dosis niet het gewenste effect geeft wacht je toch best 2u alvorens de volgende dosis in te nemen.

Overdosissen doen zich vrij vaak voor bij GHB-gebruik, vooral wanneer het gecombineerd wordt met alcohol of andere verdovende middelen.

GHB wordt vaak beschouwd als 'rape-drug'. GHB (zowel bij bewust als onbewust gebruik) kan ervoor zorgen dat je  ongewild je seksuele grenzen overschrijdt.

Veel en langdurig GHB-gebruik kan leiden tot geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Afkicken gaat gepaard met trillingen, slapeloosheid, angsten, een epileptische aanval of een delirium.

een probleem of hulp nodig?
Neem ook eens een kijkje op deze partnerwebsite.

Volledig gescreend en approved door Chemmen!

Need some tips and tricks for more self control?
lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen