4MMC. 4MMC. 4MMC.

4MMC = also known as

Mefedron

meow meow

MMCAT

MIAOW

Wat is het?

4-MMC of 4-methylmethcathinone is een designerdrug of NPS (nieuwe psychoactieve stof) en werd in Europa verkocht sinds 2008 als badzout en als plantenvoeding.
Het is verkrijgbaar in de vorm van kristallen, poeder en tabletten. Andere namen zijn mefedrone, miauw miauw, Drone en Bubble.

Wat doet het?

4-MMC werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Gebruikers voelen zich euforisch, energiek, tintelend, waarderen muziek beter, zijn open en krijgen de neiging om veel te praten. Het effect wordt wel omschreven als een combinatie tussen MDMA en cocaïne . Lichamelijke effecten van miauw miauw zijn: stijging van bloeddruk, verhoging lichaamstemperatuur, zweten, droge mond, grote pupillen, moeilijkheden met plassen, stijve kaken waardoor tanden op elkaar worden gedrukt en soms wazig zien.
De werkingsduur is 45 minuten tot 1,5 uur. Nadat het uitgewerkt is kunnen mensen nog een paar uur lang niet slapen. Mensen zijn dan vaak erg geneigd om bij te nemen.

Hoe veilig gebruiken?

Bij hoge doseringen en langdurig gebruik kunnen negatieve effecten optreden. Gebruikers melden hoofdpijn, hartkloppingen, verwardheid, angst en paranoia. Ook hebben ze last van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, transpiratie, pijn in de hartstreek en neusbloedingen (bij snuiven). Verder worden slapeloosheid en verminderde concentratie gemeld.

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de schadelijke effecten van 4-MMC. Gebruikers zijn in feite dus hun eigen proefkonijn.

Wel is duidelijk dat hoge doseringen en combinatiegebruik met andere drugs of alcohol de risico’s vergroten.

Neem nadien een “rustdag”. Geef je lichaam en geest de tijd om te recupereren.

een probleem of hulp nodig?
Neem ook eens een kijkje op deze partnerwebsite.

Volledig gescreend en approved door Chemmen!

Need some tips and tricks for more self control?
lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen